“Anadolu İrfanı” Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
16 Nisan 2024 | 16:30

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen "Anadolu İrfanı” adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın yer aldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 25’inci hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Doç. Dr. Oğuzhan Aydın’a verdi.

Sunumuna Yunus Emre’nin sözleriyle başlayan Doç. Dr. Aydın yaşadığımız toprakları vatan yapanın üç ter olduğunu şu sözleriyle pekiştirdi: “Üç ter ile bu toprakları vatan yaptılar: alın teri, akıl teri ve ecel teri.” Sözlerine Türklerin Anadolu’ya ayak basışıyla devam eden Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Anadolu insanının gayretli oluşunun, dinine olan düşkünlüğünün ve vatan sevgisinin altını çizdi.

Sözlerinde Anadolu irfanının temelinde edep, peygamber sevgisi ve vatan sevgisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Aydın, Anadolu’da edebin önemini verdiği çeşitli örneklerle vurguladı. Aynı zamanda bütün Anadolu insanının şair olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Oğuzhan Aydın bir Erzurum türküsünü hatırlattı. “Anadolu’nun irfanında bereket var” diye konuşan Doç. Dr. Aydın, Anadolu insanının gayretli oluşunu Seyit Onbaşı’yı örnek göstererek bir kez daha ifade etti.

Son olarak sözlerinde Anadolu’nun ve halkının kendine has ve içten geleneklerinden bahseden Doç. Dr. Aydın, bu toprakları vatan yapmaya hayatını adamış Anadolu halkını, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anarak sunumunu sonlandırdı.

Eğitim videosunu izlemek için tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=H-23aOomU18

Anadolu İrfanı-1 Anadolu İrfanı-1
background image